Viisi päivää Sydneyssä on nyt takana ja matka jatkuu Katoombaan Blue Mountainsille. Sydneyn keskusta vaikutti yllättävän pieneltä verrattuna siihen, että kaupungissa asuu noin yhden Suomen verran ihmisiä. Asuin viikon Maze Backpackers hostellissa, joka osoittautui ensivaikutelmasta huolimatta oikein hyväksi paikaksi. Siisteydessä oli hieman toivomisen varaa, mutta sitä kompensoitiin ilmaisilla ruoilla, juomilla ja hyvillä tarjouksilla alakerran baariin. Viidessä päivässä ehti taas kummasti juhlia uusien ystävien kanssa ja kiertää kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Erityisen hienoina mieleen jäi kiinalainen ystävyyden puutarha ja Fairfaxin maisemat Manlyssä.

Seuraavat neljä päivää vietän siis Blue Mountainsin maisemissa. Kyseinen paikka on kauniilla luonnollaan mainetta saanut alue noin 100 kilometriä Sydneystä länteen. Toivottavasti olen nyt yhtä onnekas säiden suhteen kuin Coffs Harbourissa, sillä säätiedotus näytti taas sadetta ja ukkosta koko siksi ajaksi, jonka aion vuorilla viettää.

Parina viime päivänä olen koittanut ratkaista loppumatkan kohteen. Pään vaivaa aiheuttaa lähinnä pääseminen takaisin Sydneyyn  2.1. riittävän aikaisin ehtiäkseni lennolle. Nyt kun Sydneyn karmaiseva hintataso uuden vuoden aikaan on selvinnyt, lentäminen sieltä kotiin ei ehkä ollutkaan niin hyvä ajatus.

Samu