Eilen sain viimein tehtyä edes karkean suunnitelman loppumatkasta. Päädyin sitten kuitenkin ostamaan bussipassin Sydneyhin asti, koska muiden kyytien etsiminen olisi vienyt niin paljon aikaa.

Ensimmänen kohde on Coffs Harbour, jonne lähden torstai-aamuna klo 7.00 bussilla. Bussi matka kestää noin 8 tuntia, mikä ei täällä kuulosta vielä ollenkaan pahalta. Siellä ajattelin viettää ainakin ensi viikonlopun. Jos paikka osoittautuu viihtyisäksi, niin miksei pari päivää pidempäänkin. Sen jälkeen haluan ainakin piipahtaa Port Macquariessa ja Newcastlessa ennen kuin saavun Sydneyyn. Joulun ja uuden vuoden viettäminen Sydneyssä on tehty niin hankalaksi ja kalliiksi kovan kysynnän takia, että päätin tutustua siihen ennen joulua. Joulun ajattelin viettää Blue Mountainsilla, joka on kauneudestaan paljon kehuja saanut alue Sydneyn luoteispuolella. Viimeiselle viikolle Australiassa en ole vielä suunnitellut mitään, katsotaan mikä on tilanne kun sydneyyn asti pääsen.

Kuten viikko sitten vähän aavistelin, riitti paita painolla taas töitä koko täksi viikoksi ja vielä huomiseksikin. Huomisen olen kuitenkin päättänyt olevan viimeinen työpäivä tältä erää. Pari päivää jää siis vielä aikaa tutustua Brisbaneen tarkemmin, nyt kun ei ole tullut paljon muualla kuin keskustassa pyörittyä. Ainakin läheisellä Mount Kutha mäellä on tarkoitus käydä maisemia ihailemassa.

Täällä koko ajan pahenevassa helteessä on todella vaikea uskoa, että on jo joulukuu. Tänään kun kävin kaupungilla kävelemässä, näin kuoron laulamassa joululauluja tonttulakit päässä +30 asteen helteessä. Eräällä isolla aukiolla oli myös valtava joulukuusi, jonka kerrottiin olevan valaistu aurinkoenergialla. Kovasti siis täälläkin joulua myydään joka paikassa, mutta samaan aikaan mainostetaan kesätapahtumia ja kaikkea muutakin kesään liittyvää krääsää, mikä tietenkin tuntuu meikäläisestä hyvin hassulta. Eräässä televisiomainoksessa soi taustalla joululaulut ja miehet ja naiset esittelivät uimahousuja ja bikineitä tonttulakit päässä. Ei oikein herää meikäläisen joulumieli näillä eväillä.

Samu