Tänään päästiin sitten viimein kokeilemaan surffausta. Koska kumpikaan ei ole sitä ikinä ennen koittanut, päätettiin ottaa varman päälle ja mennä oikein surffitunnille. Tunnin piti olla ryhmä opetusta, mutta koska satuttiin olemaan ainoat asiakkaat, saatiin hyvin yksilöllistä opastusta alkuun pääsyä varten. Minä paljon lumilautailleena en halunnut ottaa kaikkein helpointa ja suurinta lautaa, mikä osoittautui aivan hyväksi päätökseksi, sillä astetta pienemmänkin kanssa homma onnistui yllättävän hyvin. Molemmat päästiin jopa surffaamaan seisaaltaan hyvän matkaa, joten puolentoista tunnin opetusta voi sanoa onnistuneeksi. Molemmille tuli pienenä yllätyksenä lajin rankkuus. Sekä kädet että jalat alkoivat olla ensimmäisen tunnin jälkeen loppu molemmilla. Tietysti asiaan vaikutti myös se, että ainakin minä yritin saada ajasta mahdollisimman paljon irti, joten mitään turhia levähdystaukoja ei paljon tullut pidettyä. Ajateltiinkin, että jos laudat vuokraisi esimerkiksi päiväksi, ehtisi pitää pieniä taukojakin. Molemmat olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että uudestaan on päästävä surffaamaan. Jos lihakset eivät tule liian kipeiksi, niin otamme heti huomenna uusiksi.

Sunnuntai ja maanantai vietettiin Springbrook kansallispuistossa, joka on noin tunnin ajomatkan päässä tästä rannikolta. Jälleen kerran maisemat olivat todella mahtavia. Sunnuntai-iltana ajoimme vartavasten 30 kilometriä puiston pohjoisosaan katsomaan kiiltomatokolonnaa. Niitä todella oli kolonna, luolan katto ja osittain seinätkin loistavia pisteitä täynnä. Kävimme kyseisessä luolassa myös päivällä, koska siellä oli joki tehnyt katon läpi uuden uoman itselleen.

Maanantaina kävimme kävelemässä 4 kilometrin Twin falls kävelyreitin, joka oli mielestäni hienoin tähän astisista kävelyreiteistä, jotka olemme kiertäneet. Reitti kulki koko matkan joko melko jyrkässä mäen rinteessä tai jyrkänteen reunalla sekä yhden vesiputouksen alta, joten maisemat olivat todella hienot koko matkan. Aikaa lenkin kiertämiseen meni yli kaksi tuntia, joten kyllä niitä maisemia ihasteltiinkin. Muutamia kuvia on myös laitettu oheisiin facebook albumeihin.

Niinan terveiset: surffaamaan on päästävä uudestaankin! Onneksi on vielä puoli vuotta aikaa lajia harrastaa. ;)