Asetelma: Löhöilen riippumatossa palmujen alla uima-altaan vieressä, lämmintä on noin 27 astetta, vieno tuulen vire havisuttaa palmujen lehtiä, joiden lomasta aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Musiikki soi taustalla sopivan hiljaisella. Tämän takia tänne on tultu.

Viime yönä lennettiin siis Perthistä Cairnsiin, aamulla viiden aikoihin oltiin hostellilla. Yhden puhelun jälkeen pääsimme jopa sisään, löysimme meille tarkoitetun teltan ja pääsimme vielä muutamaksi tunniksi nukkumaan ennen kuin aurinko hääti minut ulos teltasta vähän kymmenen jälkeen. Hostellin nimi on Tropic days, ja silloin aamuyöllä todella tuntui ja ennen kaikkea kuulosti siltä kuin olisi tropiikkiin tullut. Koko ajan kuului suomalaisittain todella erikoista (oletettavasti) linnunlaulua, ei varmaan olisi nukkumisesta tullut mitään ilman korvatulppia. Tämän päivän aikana käsitys hostellin trooppisuudesta on vain vahvistunut. Piha on täynnä trooppisia kasveja, leppoisa musiikki soi ja ympäriinsä on riippumattoja ja aurinkotuoleja. Todisteeksi lisään myös pari kuvaa omaan albumiini. Kerkesimme tuossa altaalla loikoillessa jo harmitella, että varasimme retkeilyauton jo huomisesta eteen päin, täällä kun olisi ihan hyvin voinut loikoilla pidempäänkin.

Sen verran jalkauduimme heräämisen jälkeen, että kävelimme lähimpään markettiin ostamaan tärkeimmät ruokatarvikkeet. Samalla tuli selväksi, että kävellessä auringossa on jo hieman liiankin lämmin. Pitää siis muistaa juoda paljon ja jatkuvasti.

Illalla hostelli järjestää ”pitsaillan” läheisessä ravintolassa, mikä tarkoittaa niin paljon pitsaa kuin napa vetää sekä yksi olut/viini 10 $ hintaan. Sinne on tarkoitus mennä tankkaamaan, sitä ennen voikin hyvin paastota päivän. Hostellilla on muutenkin tosi kattavat palvelut, mm. ilmainen netti ja ilmainen kuljetus kaupungin keskustaan (n. 2 km päässä) useita kertoja päivässä. Jossakin mainittiin myös ilmaisesta illallisesta, epäselväksi jäi, missä/mitä/milloin sitä voi nauttia. Respa aukeaa taas puolen tunnin päästä niin pääsee kyselemään lisää.

Samu

P.S. Aikaero Suomeen täältä itärannikolta on siis 7 tuntia.