Kohta olen minäkin viettänyt kaksi viikkoa Brisbanessa töitä tehden. Viime viikon maanantaina juttelin yhden saksalaisen pojan kanssa hostellilla, joka työskenteli paikallisessa t-paita painossa. Kyseinen paitapaino sattui tarvitsemaan lisätyövoimaa, joten pääsin heti tiistaina töihin. Aikamoinen tuuri kävi kun muutenkin olin töitä etsimässä. Saattaa kuitenkin olla, että se työ loppuu huomenna, koska olemme molemmat siellä vain kiire apulaisina viikkaamassa ja pakkaamassa isoa tilausta, ja kun se tilaus saadaan varmaan huomenna valmiiksi, en tiedä onko heillä enää ensi viikoksi töitä. Toisaalta tänään sieltä lähti yksi vakituinen työntekijä kävelemään, eikä aikonut tulla takaisin, joten toivoa on vielä. Vaikka työ onki todella tylsää ja yksitoikkoista, voisin sitä silti vielä kaksi tai kolme viikkoa tehdä bonuskassan merkeissä. Aivan välttämätöntä töissä käynti ei ole, mutta saisipahan reissata loppu ajan rennommin, kun olisi vähän väljempi budjetti. Tämä kaksi viikkoakin on kyllä auttanut jo huomattavasti.

Viime viikonloppuna täällä oli ensimmäinen kunnon myrsky! Lauantain ja sunnuntain aikana ukkosti ja satoi todella rankasti ainakin kuusi kertaa. Lauantaina myös tuuli ajoittaan todella kovaa, joten vesi satoi käytännössä aivan vaakasuoraan. Esimerkiksi yhdessä hostellin vessassa kastui sateesta väkisin, koska ikkunaa ei saa täysin kiinni. Sunnuntai-iltana satoi hetken myös noin 2 cm halkaisialtaan olevia rakeita.

Viime viikolla onnistuin myös pyydystämään flunssan jostakin. Ei uskoisi, että näissä lämpötiloissa pääsee syysflunssa yllättämään, mutta sekin tuli koettua. Koko viikonlopun vietin hostellilla leväten, mutta sunnuntai-iltana päänsärky äityi niin pahaksi, että menin maanantaina käymään lääkärillä. Itsekin osasin arvioida, että kyseessä on varmaan poskiontelontulehdus, ja lääkäri oli asiasta samaa mieltä ja määräsi minulle antibiotti kuurin. Kuuri on myös tehonnut, jo tiistaina olo oli sen verran parempi, että pystyin menemään töihin.

Jos työt eivät jatku enää huomisen jälkeen, olen suunnitellut jatkavani matkaa etelää kohti melko pian. Täällä kun vaikuttaa olevan aivan tavallista jakaa kyyti ja bensakulut kenen tahansa halukkaan kanssa, niin minäkin olen katsellut kyyti-ilmoituksia Brisbanesta etelään. Menijöitä näyttää olevan, joten mahdollisuudet halvemman ja varmasti myös mielenkiintoisemman kyydin saamiseen ovat hyvät. Varsinkin, kun minulle ei niin päivän päälle ole, milloin lähtee.

Samu

P.S. Tiedossa on, että kuvagalleriat eivät enää toimi. Yritän saada kärsivällisyyteni riittämään, jotta saisin tehtyä uuden gallerian muualle kuin Facebookiin.