Maanantaina lähdin sitten Coffs Harbourista Port Macquarieen, joka osoittautui todella mukavaksi paikaksi. Yövyin siellä Ozzie Pozzie nimisessä hostellissa, joka oli yksi parhaista jossa olen ollut. Siellä oli esimerkiksi pari isoa katettua oleskelualuetta ja uima-allas ja koko talo sisäpihoineen oli todella viihtyisä ja omaperäisen näköinen.Sieltä sai myös vuokrattua polkupyöriä viidellä dollarilla päiväksi, joten kahtena päivänä otin renkaat alle ja kiertelin kaupunkia. Kaupunki oli viihtyisä, paljon puistoja ja todella kauniita hiekkarantoja. Siellä oli myös koalasairaala, joten pääsin taas näkemään ja kuvaamaan koaloita. Hostellilla tapasin taas yhden suomalaisen lisää, joten eilisen päivän vietin hänen sekä yhden kanadalaisen ja saksalaisen kanssa koalasairaalassa ja rannalla. Tämän saksalaisen tapaaminen oli varmaan yksi erikoisimmista tavoista tähän asti. Olimme kävelemässä koalasairaalalle, kun näimme hänet kahlaamassa hyvin likaisen näköisessä vedessä. Tietysti pysähdyimme kysymään mitä hän etsii, ja kävi ilmi, että hän on etsimässä kännykkäänsä, jonka oli pudottanut sillalta veteen. Jäimme sitten siihen avuksi katselemaan, josko puhelin näkyisi ylhäältä päin paremmin, ja kyllähän se sieltä lopulta löytyikin. Hänkin oli matkalla sairaalalle, joten jatkoimme matkaa porukalla.

Koalasairaalan jälkeen päätimme lähteä rannalle. Matkalla varsinaiselle viralliselle rannalle huomasimme todella kauniin ja aution rannan hieman jyrkän rinteen alla ja päätimme poiketa sinne. Koskematon hiekkaranta kivikkoineen oli todella hieno, ja kivien välissä näkyi muun muassa meritähtiä, joita en ollut aikaisemmin nähnyt. Todellakin kannatti nähdä vähän vaivaa taiteilla jyrkähkö rinne alas päästäkseen sinne.

Tänään jatkoin matkaa Newcastleen, missä aijoin viipyä maanantaihin asti. Ensivaikutelma kaupungista parin tunnin kävelyn jälkeen on ruma ja kolkko. Kovasti kehuvat täkäläisiä rantoja hyviksi paikoiksi surffata, joten varmaan kokeilen sitä huomenna tai sunnuntaina. Täällä on myös majakka, joka on auki vaan kahtena päivänä kuukaudessa, ja toinen niistä sattuu olemaan tänä sunnuntaina, joten varmaan käyn myös siellä. Maanantaina suuntaan jo Sydneyyn ja vietän ensi viikon siellä.

Viikon kännykkäkameran voimin sinniteltyäni päätin tiistaina, että tarvin oikean kameran. Sen illan vietin aika pitkälti netissä erilaisia pokkareita vertaillen ja yrittäen päättää, minkälaisen ostaisin. Keskiviikkona lähdin sitten kiertelemään paikallisia elektroniikka liikkeitä samalla tarkoituksella. Kaupassa päädyin sitten kuitenkin ostamaan järjestelmäkameran, koska olin jo tottunut käyttämään Niinan järkkäriä, joten pokkarit eivät enää tuntuneet juuri kännykkää kummemmalta. Kamera on kuitenkin eri merkkinen kuin niinan(Nikon), joten vähän joutuu taas uutta opettelemaan, mutta nopeasti opin Niinankin kameraa käyttämään, joten enköhän tätäkin. Ihan kelvollisia kuvia olen sillä jo saanut aikaan. Tulipahan samalla joulu lahjojenkin osalta käsiteltyä. Täällä kun sitä valkoista joulua taitaa olla aika turha odottaa, niin eiköhän se koko jouluhössötys ole minun osalta nyt käsitelty.

Samu